Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

04.03.2024 11:12

Радехівська ДПІ інформує: Черговий тренінг щодо застосування програмних РРО

65e5908bb7275__катртинка-ТРЕНІНГ-2024.jpg

 

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено черговий тренінг з платниками.  Фахівці податкової розповіли суб’єктам господарювання як завантажувати безкоштовне програмне забезпечення, необхідне для роботи ПРРО, та як працювати в режимі офлайн.

Вони зазначили, що використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема:

- безкоштовне програмне рішення від ДПС можна встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

- передбачає виключно онлайн реєстрацію;

- передбачає онлайн передачу (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

- передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

- дозволяє працювати в режимі offline та надісилати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

В ході тренінгу було надано практичну допомогу щодо завантаження програмного забезпечення, необхідного для роботи з ПРРО та реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті.

Реєстрація ПРРО здійснюється в електронному вигляді, шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП(про об’єкти оподаткування), заяви про реєстрацію за формою № 1-ПРРО та “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) за формою № 5-ПРРО”.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування ПРРО, можна ознайомитись в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.