Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

04.03.2024 11:13

«Гаряча лінія» у Радехівській ДПІ: заповнення реквізиту «Призначення платежу» у платіжній інструкції

65e590c83511c__гаряча-лінія-1-03-24.jpg

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання дозвонювачів відповідала начальник ДПІ Руслана Мулявка. 

Додзвонювачі переважно зверталися з питаннями про заповнення платіжної інструкції реквізиту призначення платежу виключно у структурованій формі.

В ході спілкування, посадовиця роз’яснила, що для мінімізації кількості обов'язкових полів реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції, які заповнюють платники податків та органи виконавчої влади, а також у зв'язку із запровадженням міжнародного стандарту ISO 20022 та виконанням міжбанківських платіжних операцій системи електронних платежів нового покоління СЕП-4.0., Мінфін наказом від 22.03.2023р. №148 затвердив Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

Посадовиця розповіла, що відповідно до Наказу №148 платники під час сплати податків, зборів, платежів, ЄСВ  зобов’язані використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення лише двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Фахівець навела чимало прикладів заповнення обов’язкових полів  щодо сплати єдиного податку платниками першої-третьої груп, ЄСВ та інших податків і зборів. Разом з тим він поінформував платників про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного року.

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.