Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

25.03.2024 13:08

«Гаряча лінія» у Радехівській ДПІ : Про декларування громадянами доходів.

66015b5bce74b__гаряча-лінія-зас-нач.jpg

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання дозвонювачів відповідала заступник начальника ДПІ Стефанія Лелик. 

В ході телефонної розмови платникам роз’яснили норми діючого податкового законодавства зі змінами стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями. 

Податківець нагадав про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно, подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи та, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, діє сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/). 

Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. В умовах сучасних викликів функціонал Е-кабінету постійно оновлюється з урахуванням потреб платників. Платників закликали користуватись Електронним кабінетом та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковими органами.