Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

25.04.2024 10:42

Радехівська ДПІ інформує: Черговий тренінг з питань застосування РРО  та за стосунку «Моя податкова».

662a095cc5800__IMG_4981-тренінг-по-РРО.jpeg

 

Фахівці  Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області на постійній основі проводять тренінги для платників податків з питань застосування РРО, реєстрації книг ОРО та РК..

У ході проведення чергового тренінгу, головний державний інспектор  ДПІ  Мирослав Рудий проінформував підприємців, що  реєстрація КОРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Для реєстрації першої та наступних КОРО на господарську одиницю в контролюючому органі, необхідно суб’єкту господарювання або представнику суб’єкта господарювання подати до контролюючого органу за основним місцем обліку, заяву про реєстрацію КОРО та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО. Книга ОРО реєструється на кожну окрему господарську одиницю, при цьому кількість книг ОРО, що реєструються одночасно, не обмежується. 

Під час навчання податківець продемонстрував на практиці, як заповнити та подати заяву за формою № 1-КОРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет», роз’яснив порядок ведення КОРО та порядок заповнення РК та  нюанси реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, а також відповів на всі питання платників.

В ході спілкування він розповів про можливості Електронного кабінету платника податків, що дає змогу не відвідуючи податкову подати звіти чи отримати необхідні довідки.

Крім того, розповів присутнім про новий мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС.  Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS

Застосунок «Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:  

  • -  адресу реєстрації та фактичне місце проживання;  

  • -  обʼєкти оподаткування;  

  • -  обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);  

  • -  стан розрахунків з бюджетом та інше.