Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

21.05.2024 09:54

Робоча зустріч на Радехівщині - обговорення шляхів співпраці.

664c4991232ce__IMG_6024-зустріч-у-Радехівській-ТГ.jpg

Начальник Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Руслана Мулявка взяла участь у робочій зустрічі з суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Радехівської МТГ. Зустріч проходила під головуванням очільника Радехівської громади Степана Коханчука.

В Радехівській МТГ створено комісію, до складу якої включено представника Радехівської ДПІ, з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Під час зустрічі було заслухано кожного з підприємців -  мінімізаторів заробітної плати у I кварталі 2024 року (по застрахованих особах, які працювали повний місяць та мають трудову книжку), котрі були присутніми. Обговорювалися питання легалізації робочих місць, проаналізовано причини та надано рекомендації по виправленню ситуації, що склалася. Акцентовано увагу присутніх на погашення податкової заборгованості в період дії воєнного стану. Руслана Мулявка зазначила, що на разі першочерговим є погашення заборгованості з майнових податків, зокрема земельного податку та податку на нерухомість, оскільки податкові надходження в подальшому забезпечать матеріальний аспект потреб громади.

Також посадовиця нагадала про порядок застосування РРО/ПРРО; переваги використання електронних сервісів ДПС; обов’язковість легалізації трудових відносин; переваги подання звітності в електронному вигляді та використання сервісу Електронний кабінет платника.

Окремо поінформувала присутніх про те, що в області діє Комунікаційна податкова платформа, зазначила, що за наявності нагальних питань, для організацій зустрічей можна звертатись на електронну скриньку платформи   та відповіла на запитання щодо роботи даної платформи.

Зустріч пройшла у форматі цікавого та корисного діалогу для кожної із сторін.