Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

21.05.2024 10:15

В Радехівській ДПІ проведено черговий тренінг подачі декларацій в електронному вигляді

664c4a5fddaf5__тренінг-05-24.jpg

 У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся черговий тренінг з платниками.

В ході тренінгу з питань подання звітності в електронному вигляді,  заступник начальника Радехівської ДПІ Стефанія Лелик звернула  увагу платників на  функціональність та простоту використання Електронного кабiнету. 

Посадовець зазначила, що у відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову інструкцію щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності», а також є вся необхідна інформація для ефективного використання Електронного кабінету. 

Також наголосив, що у приватній частині Електронного кабiнету залежно від типу платника (юридична особа, фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності, громадянин, посадова особа державного органу тощо) надається доступ до багатьох сервісів. 

Для зручності користувачів в Електронному кабінеті реалізовано нові можливості. Так, платники мають змогу: отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС; реєстрації акцизних накладних/розрахунків та податкових накладних/розрахунків коригування до акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних за новими формами; доповнити облікові дані інформацією про види діяльності (КВЕД). 

Платникам податків детально було роз’яснено, як можна отримати ЕЦП через додаток Приват -24, або поновити ЕЦП та скористатися податковими електронними сервісами. Швидко та зручно подати звітність, переглянути нарахування та сплату в ІКП, сформувати акти звірки по платежах тощо.