Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

04.06.2024 17:23

Перший в Україні абілітаційний центр\ Lviv Habilitation Center (HAB)

665f23adaa1fb__1710340981228.jpg

Перший в Україні абілітаційний центр\ Lviv Habilitation Center (HAB) створено на базі інклюзивного простору підтриманого проживання за адресою:

м. Львів, вул. Стрийська 86 в, за ініціативи та підтримки «Альянсу громадського здоров'я».

НАВ здатен прийняти одночасно до 20 резидентів в 6 повністю інклюзивних кімнатах та в 2 адаптованих кімнатах. Також є загальна інклюзивна кухня, простір «open space» та спортивний зал для проведення занять з підтримуючої реабілітації.

Метою НАВу є створити умови та надати допомогу у отриманні необхідних знань та навичок, щоб самостійно дбати про свій добробут.

Основною задачею абілітації є набуття і відпрацювання нових навичок необхідних для якісної та нетравматичної інтеграції ветерана\особи яка постраждала внаслідок бойових дій в суспільство, спільноту ( сімʼю, територіальну громаду, робочу спільноту тощо), після поранення та реабілітації фізичного та/чи психічного здоровʼя. Абілітаційний курс має тривалість 3 тижні (21 календарний день). За час проходження курсу абілітації, резиденти набувають та відпрацьовують корисні навички для організації та поліпшення власного добробуту за участі фахівців із психічного здоровʼя, тренерів, арт- та 300-терапевтів, консультанта - юриста, волонтерів, асистентів та фахівців з підтримуючої фізичної реабілітації ( два фахівця з реабілітації та один мануальний терапевт). Окрім стаціонарного перебування, резиденти можуть скористатися нашими послугами і амбулаторно (без проживання, відвідуючи заплановані заходи). Проживання та надання послуг спеціалістами НАВу є безоплатними за ініціативи та підтримки БФ «Альянс громадського здоровʼя».

Нашими резидентами можуть бути військовослужбовці, ветерани, члени їх родин та цивільні особи постраждалі від війни, які відповідають наступним критеріям:

  • Завершення основних заходів з медичної, фізичної та психологічної реабілітації до етапу\можливостей автономного самообслуговування проживання.
  • Відсутність потреби у супроводі медичним персоналом (в т.ч. можливість і усвідомлення прийому медпрепаратів самостійно, за призначенням лікаря).
  • Відсутність гострих проявів адиктивної поведінки, та адекватне сприйняття та розуміння заборони вживання ПАР(психоактивних речовин: алкоголю, наркотичних речовин всіх типів, та інших сильнодіючих на стан резидента медичних засобів, якщо вони не призначені лікарем).
  • Розуміння потреби участі в абілітаційному процесі, бажання брати участь у заходах абілітаційного процесу та дотримання норм і правил проживання в НАВі.
  • Готовність до дотримання особистої та групової дисципліни.
  • Готовність залишити заклад по завершенню програми курсу абілітації (не пізніше 3-х календарних тижнів після заїзду).

Телефони для зв'язку:

0679688887 координатор центру Шутка Наталія

0958834382 керівник абілітаційного процесу Тітаренко Сергій

0983644268 контактний номер абілітаційного центру

Детальну інформацію про наш проект ви можете отримати за посиланням:

https://www.instagram.com/habilitation.ua?igsh=YjBybXMIMWxkM3dal