Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

13.09.2024 09:38

Більше 400 історичних пам`яток Львівщини увійшли в унікальний мобільний додаток для туристів

4e23853b-87d4-422a-be14-2ac7c301a2fd.jpg

 

Громадська організація «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду розробляє мобільний додаток для туристів «Львівщина. Унікальний спадок». Його головна мета – зберегти і популяризувати об`єкти культурної спадщини нашого регіону.

За допомогою додатку туристи зможуть обрати місця, які хочуть відвідати – музеї, заповідники, замки, парки. Застосунок також матиме функцію прокладання маршрутів та визначення цікавих об`єктів поблизу. Завантажити його можна буде на всі мобільні операційні системи. Застосунок працюватиме онлайн та офлайн. У додатку «Львівщина.Унікальний спадок» подорожуючий знайде 450 культурно-архітектурних об`єктів регіону і 20-ть туристичних маршрутів.

Серед об`єктів, які будуть запропоновані туристу - заповідник у Жовкві, заповідник «Тустань» в Уричі Сколівського району, заповідник «Нагуєвичі» в с. Нагуєвичі Дрогобицького району, музей-заповідник «Золочівський замок» в Золочеві, музей-заповідник «Олеський замок» в Олеську Буського району, палац Шмідта в Бродах, палац Броніслава Лося у Лівчицях, 14-ть історичних вілл у Трускавці й 11-ть в Дрогобичі, десятки кам`яних святинь і дерев`яних храмів зі столітньою історією, цікаві музеї у Львові й громадах області та інші.

Додаток можна буде завантажити уже в жовтні. Про це додатково повідомлять на офіційних сторінках ГО «Успішна Львівщина» у соцмережах. Також більше цікавої інформації знайдете за хештегом #запідтримкиУКФ.

У наш час важливо зберігати та популяризувати культурні цінності регіону як частину загальнонаціональної спадщини, яку маємо передати наступним поколінням.