Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

18.10.2024 09:34

Радехівська ДПІ інформує: Алгоритм дій при втраті картки платника податків (ідентифікаційного номера)

3b394cef-91d0-4db2-8696-9f0582f2ac2b.png

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що порядок присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків регламентується Положенням затвердженим наказом Мінфіну України від 29.09.2017 № 822 (зі змінами). При цьому, контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.  У разі втрати документа, що засвідчує реєстрацію в ДРФО, фізичній особі необхідно подати Заяву за ф. № 5ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу або центру надання адміністративних послуг, пред’явити паспорт, та, у разі необхідності, витяг з реєстру територіальної громади про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи. 

Звертаємо увагу, що Заяву за ф. № 5ДР можна подати  за допомогою Електронного кабінету через меню: «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків». 

Для приєднання до заяви за ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

Контролюючий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в термін протягом 3-х робочих днів.