Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

04.07.2023 16:11

У Радехівській ДПІ платникам допомагають із поданням звітності

64a41b27c1a28__lipka-(1).jpg

Фахівцями Радехівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання електронної звітності та надається практична, індивідуальна допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подачі звітності за допомогою Електронного кабінету.

Нещодавно старший державний інспектор Мирослава Липка взяла участь у зустрічі-тренінгу із платниками податків. Такі заходи регулярно проводяться Радехівською ДПІ та є майданчиком для обговорення проблемних питань платників податків та пошуку шляхів їх вирішення.

Посадовець надала корисні рекомендації щодо підготовки та подання квартальної звітності, порекомендувала суб’єктам господарювання перевірити чи не змінилися реєстраційні дані, сформувати щомісячні банківські виписки та заповнити Книгу обліку доходів, щоб мати змогу підрахувати обсяг доходу, впорядкувати первинні документи (термін зберігання первинних документів три роки та плюс час мораторію на перевірки під час карантину), перевірити чи зараховані всі платежі до бюджету, чи не має заборгованості.

Відвідувачам, які подавали звітність у паперовому вигляді (особисто або поштою) податківець роз’яснила доцільність застосування електронного звітування та надала практичну допомогу щодо користування електронними сервісами податкової служби.

Посадовець, зокрема, розповіла,  що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» в режимі онлайн можливо заповнити та надіслати податкову звітність. Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато суттєвих переваг для представників бізнесу. Звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати в електронному вигляді до податкової служби всього за декілька хвилин. Таким чином, платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

.