Логотип

Радехівська міська територіальна громада

Львівська область, Червоноградський район

11.10.2023 17:45

Радехівська ДПІ інформує: Зустріч з платниками щодо реєстрації РРО/ПРРО

6526b50d7625c__зустріч-10-2023.jpg

У Центрі обслуговування платників Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області області суб’єкти господарювання можуть отримати від податківців практичну допомогу щодо реєстрації класичних реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. 

Так, під час черговї зустрічі з платниками головний державний інспектор ДПІ Мирослав Рудий надав платникам інформаційну та практичну допомогу щодо впровадження та застосування РРО/ПРРО. 

При цьому нагадав, що з 01 січня 2022 року  ФОП – платники єдиного податку 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій. Крім того, ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів. 

Податківець, серед іншого, повідомив, що безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання  ПРРО, інструкції щодо встановлення, налаштування ПРРО та заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, актуальні запитання та відповіді на них розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України.

Разом з тим нагадав, що на  вебпорталі ДПС України функціонує банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), де можна ознайомитися із нормативно-правовими актами, презентаційними матеріалами, відеоуроками та завантажити безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО. 

Наприкінці зустрічі  учасники заходу отримали роз’яснення на питання, які їх турбували, та практичну допомогу у встановленні безкоштовного ПРРО від податкової служби.